Vidal entra a cistella davant Diagné i Oleson. Foto: CJB

La celebració no va ser completa. El Divina Joventut no va poder completar una gran setmana en el vessant institucional i va perdre el derbi contra el Barça Lassa (56-76) després de plantar cara durant la primera meitat però de col·lapsar-se ofensivament després del descans.

La matinal a l’Olímpic va arrencar amb un acte de celebració amb motiu del 50è aniversari de la primera lliga. El club va homenatjar l’equip campió del 1967 i pel parquet van desfilar llegendes com Nino Buscató, Josep Lluís Cortés, Guifré Gol i familiars d’altres membres de l’equip i el cos tècnic ja difunts, com de l’entrenador Eduard Kucharski. Els instants anteriors al salt inicial també van servir per recordar la figura del periodista Justo Conde.

L’afició no va fallar i l’Olímpic va presentar una de les millors entrades del curs (7243 espectadors), però després del salt inicial el Barça va avisar de les seves intencions amb un parcial de 0-5. El Joventut va superar els nervis inicials i les cistelles van començar a entrar amb la primera rotació, de la mà d’un Smith inspirat. La Penya va aconseguir marxar de sis poc abans del final del primer quart, però els de Bartzokas van neutralitzar aquesta renda. Els barcelonistes van tornar a prendre la iniciativa al començament del segon període, però en aquesta ocasió Ventura va liderar la reacció verd-i-negra, que va aconseguir aturar la sagnia i marxar al descans perdent per 28-32.

El que va passar després del descans va ser un expedient X. Durant els sis primers minuts i mig del tercer període l’equip va ser incapaç d’anotar i només Dimitrijevic va acabar amb la sequera amb un triple quan el Barça ja havia anotat 20 punts. La remuntada es convertia en una quimera, perquè tot i que la mala ratxa ofensiva va canviar de bàndol i els visitants van encadenar vuit possessions sense veure cistella, el parcial de 14-0 que l’equip va aconseguir ja a l’últim quart va ser insuficient per fer perillar la victòria del Barça.

LA LLIGA S’APRETA
La derrota al derbi, però, no va ser l’única mala notícia per a l’equip, que va veure com l’Obradoiro va sorprendre el Reial Madrid (90-83) i torna a empatar amb la Penya amb 7 victòries i 17 derrotes. D’aquesta manera, la visita d’aquest diumenge a San Pablo per jugar contra el Betis és la primera de les vuit finals que l’equip haurà d’afrontar per lligar esportivament la permanència a l’ACB.

DIMITRIJEVIC, RENOVAT
A banda de la notícia de l’acord amb l’Ajuntament, la gran notícia en clau esportiva va ser la renovació de Neno Dimitrijevic, que serà verd-i-negre fins al 2021. “A Badalona em sento com a casa, estic molt agraït al club”, va explicar el jove base macedoni després de signar l’extensió del contracte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram