Un moment del partit de la primera volta al Palau Blaugrana. Foto: CJB

El dia més esperat per l’afició de la Penya ja és a tocar. Diumenge a dos quarts d’una del migdia l’Olímpic s’ha d’omplir a vessar per jugar el partit més especial de l’any, el derbi contra el Barça Lassa.

Els de Diego Ocampo voldran prolongar el seu idil·li amb els partits a Badalona, on encadenen tres victòries seguides (contra Andorra, UCAM i Estudiantes) i aconseguir un resultat que els serveixi per seguir fora del descens. El factor emocional i el suport del públic sol ser clau en aquests partits, perquè si es dóna un cop d’ull als últims 10 precedents les dades espanten: només dues victòries (a les temporades 2006-07 i 2007-08) i tan sols s’han superat els 65 punts en la derrota de la temporada 2013-14. Tot i això, l’equip va tornar a mostrar-se molt seriós en la seva visita a l’Unicaja i voldrà aprofitar la irregularitat del conjunt de Georgios Bartzokas per guanyar. Smith ja està completament recuperat de la seva lesió, de manera que si Dimitrijevic fa net de la seva sobrecàrrega muscular, la infermeria verd-i-negra es quedaria amb només dos pacients: Miralles i Nogués.

El Barça, per la seva banda, arribarà a l’Olímpic en una de les seves temporades més irregulars dels últims temps. Capaços de plantar cara al millor Reial Madrid i de perdre a casa contra el Bilbao, els blaugrana es plantaran a l’Olímpic sense Juan Carlos Navarro, Justin Doellman ni Pau Ribas.

SENSE PREMI A MÀLAGA
El derbi arribarà després d’un nou partit que es va escapar després que l’equip mereixés més. Els verd-i-negres van acusar un mal tercer quart al Martín Carpena i van perdre diumenge passat contra l’Unicaja (77-74).

Els de Diego Ocampo van veure’s sorpresos per una sortida fortíssima dels andalusos i van haver de remuntar el parcial de 8-0 que els de Joan Plaza van aconseguir de bon començament. Vidal va tirar-se l’equip a l’esquena per neutralitzar l’empenta local i l’equip va capgirar el resultat per marxar al descans guanyant (31-36).

Però el retorn del descans va tornar a coincidir amb una nova desconnexió. Els malaguenys van aprofitar la baixada de tensió badalonina i van aconseguir un parcial demolidor de 34-16. En el darrer període el Joventut, més amb el cor que no pas amb el cap, va intentar igualar el resultat i tot i que va estar a punt d’aconseguir-ho, finalment la victòria es va quedar a la Costa del Sol.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram