mobba

La fàbrica Mobba aviat serà història. Foto: Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament de Badalona ha signat l’acta d’entrega de les claus de l’antiga fàbrica Mobba perquè l’empresa adjudicatària de les tasques de buidatge i enderroc, Urcotex, pugui començar a treballar al més aviat possible. D’aquesta manera, l’enderroc de l’emblemàtica fàbrica és una realitat i podria començar en mig any, que és el temps que ha de trigar l’empresa, aproximadament, a fer les tasques de buidatge.

L’immoble ha estat objecte de polèmica veïnal els últims anys i ara l’espai que deixi lliure donarà pas a una plaça verda que, segons remarquen des del consistori, “permetrà esponjar la zona”. De fet, el disseny d’aquest espai es portarà a terme amb el consens dels veïns de la zona, i s’urbanitzaran els carrers de l’entorn. Fonts municipals apunten que amb aquesta actuació es pretén “deixar enrere un passat de degradació i de molèsties” per fer realitat “un espai que millori la qualitat de vida dels veïns i també la imatge de la ciutat”.

En aquest sentit, l’alcalde, Xavier García Albiol, destaca la importància d’aquest pas, ja que assegura que “no hi ha marxa enrere”. “Amb l’enderroc de la Mobba, el govern municipal compleix amb el compromís que va establir amb els veïns de l’entorn”, ha afegit l’alcalde.

Els defensors de la Mobba de Badalona tiren la tovallola i es retiren del litigi
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram