Fins ara el Grup La Pau havia gestionat el servei. Foto: La Pau

El sindicat CCOO ha convocat vaga del servei de transport adaptat per a usuaris de residències per a gent gran, centres de dia i escoles adaptades per als dies 28 de febrer, 1, 2 i 3 de març. El motiu de la convocatòria és el canvi en l’adjudicació dels serveis. Fins ara el Grup La Pau s’encarregava de tots els trasllats dels usuaris d’aquests centres, però l’empresa va decidir no presentar-se al concurs públic per renovar la gestió del servei, convocat per l’Institut Municipal de Serveis Personals (IMPS). Finalment el servei va ser adjudicat a dues empreses, Cersa i TFC, que es repartiran els trasllats a partir del març.

D’aquesta manera, els 48 treballadors que fins ara eren empleats del Grup La Pau patiran una subrogació parcial, és a dir, garantiran el lloc de feina però treballant per més d’una empresa a la vegada. Una situació que CCOO considera perjudicial per a la plantilla. “Els treballadors no podran compaginar els horaris de les dues empreses i a causa d’això podrien ser acomiadats”, argumenta Ovidi Huertas, representant del sindicat al Barcelonès Nord. “Estem en contra de qualsevol subrogació parcial i demanem que cada empleat treballi només per a una empresa”, afegeix.

Huertas, a més, demana a l’Ajuntament que mogui fitxa per solucionar el conflicte. En aquest sentit, està previst que l’alcaldessa, Dolors Sabater, es reuneixi dilluns amb representants de les empreses. “Els demanarem un compromís formal perquè garanteixin que els treballadors puguin compaginar tots els trasllats”, avança el cinquè tinent d’alcaldia, Francesc Ribot, que assegura que les converses amb les adjudicatàries del servei ja fa un mes que duren i reconeix que la situació és una “incomoditat manifesta” per als treballadors.

El compromís formal que l’Ajuntament vol arrencar a les empreses suposaria, segons Huertas, un punt de partida a partir del qual “començar a parlar”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram