L’afició va poder gaudir de l’estrena de l’estadi en una jornada rodona. Foto: CFB

L’espera ha valgut la pena. Després d’anys d’insistència i un cop signat un conveni que va donar maldecaps a tota la ciutat, el CF Badalona va poder estrenar el nou Municipal diumenge passat. L’afició no va fallar, va omplir per primer cop les graderies del camp i l’equip va correspondre derrotant l’Espanyol B gràcies a un gol d’Iván Agudo (1-0), en un dia que ja és part de la història del club i de la ciutat.

Joves i grans, fills, pares i avis no van voler perdre’s els primers 90 minuts a la nova casa del Bada. La tarda va començar amb un minut de silenci, un moment que volia recordar i homenatjar tothom que va lluitar i treballar per fer realitat l’objectiu de tenir un camp digne d’un equip de Segona B.

Però un cop la pilota va començar a rodar, el protagonisme va ser per als 11 homes que Manolo González va triar per a la posada de llarg. L’equip va recuperar la línia de tres centrals amb dos carrilers i ben aviat va acostar-se a la porteria d’Andrés Prieto. Gerard Oliva i Moha van ser els primers que van advertir de les intencions de l’equip durant els primers minuts, però el filial blanc-i-blau va respondre amb un xut de Soria que va aturar Morales.

Ara bé, quan s’havien jugat 34 minuts el temps es va aturar. Robusté, en una de les seves incursions a l’àrea rival, va ser desequilibrat i l’àrbitre Pérez Peraza va assenyalar el punt de penal. La responsabilitat de fer el primer gol al nou estadi va recaure en Iván Agudo, però el castellonenc no va fallar i amb una enorme sang freda va enganyar Prieto per inaugurar el marcador.

El partit va ser molt menys vistós després del descans. Els escapulats van controlar el partit a la perfecció, evitant que els homes de David Gallego tinguessin oportunitats clares. De fet, més enllà d’un xut potent d’Álex López que Morales va aturar al minut 61, els periquitos no van inquietar la porteria badalonina, mentre que el Badalona va tenir dues ocasions clares per fer el segon, primer amb una rematada de cap de Maestre i gairebé al final en un u contra u de Bruno Vinícius que Prieto va aturar in extremis quan l’afició ja cantava el gol.

Després del partit, González va donar les gràcies als jugadors, a l’afició i al president, Miguel Ángel Sánchez, i va mostrar-se molt satisfet “per poder jugar per fi en un camp en condicions”.

REFORÇOS INVERNALS
Per altra banda, abans-d’ahir, el dia del tancament del mercat d’hivern, el club va anunciar que completa la plantilla amb dos fitxatges. El més conegut és el de l’extrem Carlos Calvo (que té experiència a Primera divisió amb el Xerez) que arriba cedit pel Cadis, però l’equip també ha signat un reforç per al mig del camp: Carlos Indiano, que va formar-se al planter de l’Atlético de Madrid i que arriba del Lleida.

DERROTA PER LA MÍNIMA
Les dues noves incorporacions han d’ajudar un CF Badalona que ahir a la tarda va perdre en el partit d’anada dels quarts de final de la Copa RFEF a Gijón contra el filial de l’Sporting (2-1).

González va aprofitar el partit per presentar una alineació amb una mescla de titulars i suplents, però l’equip no va poder foradar la porteria dels asturians. Isma Cerro i Claudio van situar un perillós 2-0 a favor dels locals, però Fran Grima va donar vida al Badalona amb un gol al minut 88 rematant des del segon pal.

Així doncs, el CF Badalona es jugarà l’accés a les semifinals de la competició al Municipal dimecres de la setmana que ve.