Taleb (a la dreta) en una foto d'arxiu. Foto: Guanyem

La regidora de Guanyem Badalona en Comú Fàtima Taleb ha denunciat que ha estat víctima de dos atacs racistes en la darrera setmana als carrers de Badalona. Taleb ho ha fet públic a través d’una publicació al seu compte personal de Facebook, en què relata com han estat les dues agressions. La primera, quan un home la va insultar i escopir. La segona, quan una jove la va insultar “de manera agressiva”. En aquest segon cas, la regidora relata que familiars de l’agressora i diversos vianants es van unir a la vexació. “Pensaven que tenien el dret a insultar-me i jo, el deure de callar, simplement per ser diferent i musulmana”, diu Taleb.

En la seva publicació, Taleb assegura que el seu no és un cas aïllat i defensa que molts veïns pateixen cada dia actituds racistes i xenòfobes, de les quals la regidora en responsabilitza el regidor del PP i exalcalde, Xavier Garcia Albiol. “Es va dedicar durant el seu mandat a sembrar l’odi i a dividir la ciutadania, vinculant els problemes com la pobresa a l’arribada d’estrangers”, argumenta Taleb. “Fins i tot, vinculant el terrorisme a l’Islam”, afegeix.

Lluny d’arronsar-se, Albiol ha passat a l’atac contra Taleb a través del seu compte de Twitter. “Que una regidora musulmana m’acusi perquè es fiquen amb ella al carrer és una bona excusa per tapar la seva incompetència”, diu l’exalcalde. “Quan a un regidor del PP l’insultin pel carrer, diré que el responsable és el president Puigdemont per sembrar l’odi a Catalunya”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram