Albiol balanç

Albiol durant la roda de premsa de balanç de seu primer any de mandat. Foto: Albert Segura/ACN

Un any dedicat a “recuperar el prestigi” i “capgirar el caos de l’Ajuntament”. Amb aquestes paraules l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha resumit avui la feina del seu equip de govern en el primer any de mandat, que ha qualificat de “satisfactori” tot i mostrar-se “inconformista”.

La tercera etapa del popular al capdavant del consistori començava amb uns resultats aclaparadors a les eleccions municipals, aconseguint 18 regidors i més de 50.000 vots. Els badalonins van expressar clarament a les urnes el rumb que volien per la ciutat, conferint a Albiol una mica més que el control total d’un vaixell que, per tots és conegut, fa anys que va a la deriva.

Posant les bases

Si en una cosa han estat d’acord els grups municipals de Badalona és en l’estat de fallida de l’Ajuntament, que malgrat que la majoria han format part del govern en els últims anys, cap d’ells ha estat capaç de solucionar. Ara, Albiol assegura que han “començat a posar les bases” per transformar la maquinària municipal. Un exemple ha citat, és la contractació, per primera vegada, d’un gerent municipal i l’ampliació dels treballadors, prevista en 110 places, de les quals 67 ja s’han incorporat.

La seguretat ha estat un dels punts forts del discurs d’Albiol en campanya per convèncer els votants. El batlle ha destacat la incorporació de 46 agents de seguretat i la renovació de vehicles. També ha tret pit de la creació de la GEIP i del bon funcionament de l’Àrea de Polítiques contra l’Ocupació. “En aquests moments a Badalona s’eviten la meitat dels intents d’ocupació que es produeixen a la ciutat dels quals té avís la Guàrdia Urbana”, ha dit Albiol.

Contractes i projectes en marxa

Un contracte important per la ciutat que ha començat a veure la llum és el de neteja, que està previst que estigui enllestit a finals d’any, i que ha pràcticament doblat el seu pressupost fins a arribar als 41 milions d’euros. També ha valorat la feina en equipament que ja s’ha començat a fer. Pel que fa als esportius, menciona els treballs dels cinc pavellons municipals, la reforma de la piscina Mireia Belmonte i el futur Complex Esportiu Focus, entre altres.

Un pla d’inversions ambiciós

Albiol assegura que aquest primer balanç és “només un esbós” de la transformació que tirarà endavant. Per fer-la possible, ha avançat durant la roda de premsa de balanç que posarà en marxa un pla d’inversions de 84 milions d’euros. D’altra banda, va anunciar que presentarà un pla d’habitatge per construir edificis d’habitatge públic a vuit solars de la ciutat.

Retards i polèmiques

Per contra, dos grans projectes de la ciutat, com el canal del Gorg i la reobertura del Pont del Petroli, han patit retards destacats. Les obres del viaducte ferroviari del Gorg havien de començar a finals de 2023 i ara, al juny, estan començant alguns treballs previs. D’altra banda, tot i la previsió de reobrir el símbol més icònic de la ciutat el 2024, l’any del seu 15è aniversari, no serà possible per temes burocràtics.

El tancament de l’alberg Can Bofí Vell per impagament a l’empresa que el gestionava i la concentració de 150 persones a l’antic institut B9, el qual s’haurà de desallotjar sense alternativa pels ocupants, han posat també el govern al centre de la polèmica. I, en matèria d’habitatge, un dels temes que ha marcat el primer any de mandat ha estat, sense dubte, l‘esfondrament mortal del carrer Canigó.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram