Una imatge del Ple de dilluns. Foto: Ajuntament

Per primera vegada, Santa Coloma de Gramenet es posiciona clarament a favor de la remunicipalització del servei de subministrament d’aigua. En la sessió plenaria celebrada dilluns es va aprovar una moció impulsada per Som Gramenet i presentada conjuntament amb el PSC i Gent d’Esquerres ICV-EUiA a favor de la gestió pública i directa de l’aigua.

Concretament, el text demana obrir una línia de treball a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), de la qual forma part Santa Coloma, per la gestió “pública i integral” de tot el cicle de l’aigua. A més, la moció també insta l’ens metropolità a dotar de pressupost aquesta línia de treball i a calendaritzar el procés de remunicipalització.

Al març, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar la concessió per gestionar l’aigua a l’àrea metropolitana, actualment en mans d’Aigües de Barcelona –empresa controlada el 70% per Agbar, el 15% per la societat d’inversions de La Caixa, Criteria, i un altre 15% per l’AMB–, al considerar que l’administració no va justificar que la concessió es fes sense concurs públic. Amb tot, Aigües de Barcelona continua prestant el servei, a l’espera que el Tribunal Suprem resolgui el recurs presentat per l’empresa.

PRESSUPOSTOS APROVATS
El Ple també va aprovar definitivament els comptes municipals amb els únics vots del PSC, mentre que la resta de grups van votar-hi en contra. El pressupost de l’Ajuntament, el Patronat Municipal de la Música, Gramepark i Grameimpuls per a l’any que ve serà de 107,4 milions d’euros.

El govern defensa el seu caràcter “social” i destaca les partides destinades a l’atenció a les famílies, l’ocupació, la reactivació econòmica i la millora i el manteniment de l’espai públic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram