L’adjudicació de les obres es faria al febrer. Foto: Arxiu

El període de subhasta de la parcel·la de terreny que ha d’acollir l’hotel del port ha acabat amb un únic interessat en assumir el projecte. Es tracta d’un promotor hoteler del qual no s’ha fet públic el nom, que ha fet una oferta per construir, gestionar i explotar l’hotel. Si l’oferta tira endavant, el promotor pagarà 10 milions d’euros a Marina Badalona -societat en la qual participen l’Ajuntament i el Consell Comarcal- i la inversió final està xifrada en 26 milions.

El 22 de desembre la mesa de contractació del projecte avaluarà l’oferta i en el cas que la valoració sigui positiva, l’hotel tirarà endavant. L’adjudicació del terreny del port és una concessió de 99 anys i no preveu que el promotor que assumeixi la construcció i gestió de l’hotel es converteixi en propietari del sòl.

“UNA BONA NOTÍCIA”
El primer tinent d’alcaldia, Oriol Lladó, ha anunciat l’oferta qualificant-la de “bona notícia”. “Amb els diners de la venda abordarem el viaducte del tren, acabarem el canal i descontaminarem la platja de la Móra”, explica Lladó.

D’altra banda, el responsable de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament avança que si l’oferta del promotor hoteler tira endavant, l’adjudicació de les obres es faria al febrer i que la construcció de l’hotel començaria al llarg del 2017, encara sense una data determinada. “La ciutat necessita hotels per completar la competitivitat. L’hotel permetrà també millorar la connexió del port amb el passeig marítim”, afegeix Lladó.

Sigui com sigui, el govern municipal encara un projecte heretat a contracor que ara comença a caminar de debò.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram