Fàtima Taleb i Dolors Sabater van presentar dimarts els resultats. Foto: Ajuntament

Després de cinc mesos, el procés participatiu dels pressupostos d’inversions s’ha acabat i ha donat llum verda a l’execució de 89 projectes d’inversió, 35 dels quals són considerats de ciutat mentre que els altres 54 es duran a terme als districtes. L’opció més votada ha estat la renovació i millora d’equipaments educatius, a la qual es preveu destinar 500.000 euros. Les altres propostes amb més vots han estat la millora dels parcs -90.000 euros-, de l’enllumenat públic -mig milió- i del clavegueram, en el qual es preveu invertir 600.000 euros.

Segons la regidora de Participació, Fàtima Taleb, el fet que les propostes que han rebut més vots siguin de manteniment evidencia la “deixadesa” en aquest àmbit per part d’anteriors governs municipals.

Finalment 7.839 veïns han pres part en la iniciativa, la qual cosa equival al 4,3% del cens de persones habilitades per votar. És a dir, aquelles majors de 16 anys i empadronades a la ciutat.

Una xifra que Taleb valora molt positivament. “És la primera vegada que fem un procés així a la ciutat i hem superat la mitjana de participació de la majoria de municipis”, argumenta. Taleb posa com a exemples el primer procés participatiu de pressupostos a Terrassa el 2011, quan la participació va ser del 4,2%, o el pressupost participatiu del 2016 a Gijón, on la participació va ser de l’1,1%.

El procés participatiu ha sotmès a votació el destí de 14 milions d’euros del pressupost, un 45% del total, la xifra més alta de qualsevol municipi de l’estat.

D’altra banda, el procés ha tingut un cost de 53.829 euros per a l’Ajuntament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram