400 persones van assistir diumenge a la inauguració. Foto: Twitter

L’espera ha valgut la pena. Diumenge Tiana va inaugurar el vagó restaurat del tramvia que va connectar el poble amb Montgat des del 1916 al 1954. Finalment la pluja va respectar un dia que molts veïns havien marcat en vermell al calendari i unes 400 persones dels dos municipis es van aplegar a la cruïlla de l’avinguda Isaac Albéniz amb el carrer Sant Francesc. La música dels Bandabòlit va donar el tret de sortida a la festa i els membres de la companyia de teatre Els 9 Pins van aparèixer a escena caracteritzats com a personatges d’Els Miserables, l’última obra que han versionat.

Per la seva banda, els alumnes de les escoles tianenques, les alcaldesses de Montgat i Tiana i els restauradors del vagó del tramvia van protagonitzar els parlaments institucionals. En acabat, els veïns van poder accedir a la cabina del conductor, mentre que la resta del vagó no és accessible per prevenir actes vandàlics.

Una situació, però, que podria canviar aviat. L’Ajuntament explica que encararà conjuntament amb l’Associació d’Amics del Tramvia la decisió d’obrir o no al públic la resta del vagó.

En aquest sentit, una de les possibilitats que hi ha sobre la taula és organitzar sessions de portes obertes un cop al mes, en què algun dels voluntaris que ha participat en la restauració del vehicle faria de guia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram