Imatge de la platja de les Barques. Foto: Ajuntament de Montgat

L’Ajuntament de Montgat comunicava aquest dimecres que fins al 15 de maig estarà tallat el pas de vianants al Passeig Marítim per les tasques de descontaminació que s’estan duent a terme a la costa. Els treballs, que es faran a la zona del passeig que conflueix amb el talús, consistiran en la retirada del paviment, la substitució de la sorra i la reposició de l’enrajolat.

Després de mesos de tramitacions, el passat 5 de març van començar les actuacions prèvies a la descontaminació del talús de la platja de les Barques de Montgat. La troballa de terres contaminades en aquest espai ha endarrerit i aturat tot el procés de l’ampliació del Passeig Marítim, el qual permetrà fer millores a la llotja de la subhasta del peix, construir una gran plaça i fer les noves instal·lacions del Club Marítim. La pèrdua de sorra de la platja i la possibilitat que l’aigua arribi a la zona del talús va reactivar la necessitat de retirar les terres contaminades i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va activar el procediment per sanejar la zona.

Ara, amb els treballs de descontaminació del talús de la platja de les barques ja finalitzat, és el torn del passeig. Un cop finalitzin tots els treballs de descontaminació es podrà continuar amb tot el procediment per iniciar les obres d’urbanització del passeig, la llotja i les noves instal·lacions esportives del Club Marítim.

Cal recordar que, a més, Montgat ha estat el municipi que més ha patit els efectes dels temporals que han sacsejat el litoral recentment, amb retrocessos de més de 20 metres que han deixat pràcticament sense sorra l’última platja que quedava al poble.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram