Ausiàs March Badalona

Veïns del bloc 118 del carrer Ausiàs March desallotjats el 6 de març. Foto: Jordi Pujolar/ACN

L’Ajuntament de Badalona ha notificat aquest divendres als veïns del número 116 del carrer Ausiàs Marc que ja poden tornar a casa, un cop acabades les tasques d’apuntalament aeri a la vintena d’habitatges de la finca, segons detalla aquest divendres el tinent d’alcalde de Territori, Daniel Gracia.

És el tercer bloc on es permet el retorn dels veïns, després que a finals del març s’autoritzés la tornada als pisos del carrer Canigó número 5 i dues setmanes després es donés llum verda als del número 11. Els seixanta habitatges, això sí, han hagut de ser apuntalats perquè s’hi havien detectat esquerdes que comprometien l’estructura de la finca.

Des que a principis de febrer es va esfondrar l’edifici del número 9 del carrer Canigó -on van morir tres persones-, l’Ajuntament va ordenar el desallotjament de cinc edificis propers per l’aparició d’esquerdes. Va demanar que els veïns no tornessin fins que no es fessin obres d’apuntalament aeri que asseguressin l’estructura de l’edifici. Ara queden pendents de tornar a casa els veïns de dos blocs on encara no s’ha fet aquest apuntalament.

De moment, això no obstant, hi ha famílies afectades que fa sis setmanes que viuen com poden. Aquest és el cas de la Nataliya Babiy i la seva família, que viu com poden a la parròquia del barri, tal com va explicar recentment a Línia Nord.

Refugiades i desallotjades
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram