La pista esportiva de Bonavista és una de les opcions per invertir. Foto: Ajuntament

Durant els dos primers dies del procés participatiu del pressupost d’inversions per al 2017, 1.800 veïns i veïnes ja han votat les propostes a les quals volen destinar 14 milions d’euros, segons dades de l’Ajuntament actualitzades ahir.

Dels 14 milions posats a disposició de la ciutadania, 8 milions seran per a inversions de ciutat i 6 milions més per a propostes dels diferents districtes. Es tracta de la xifra més alta d’un pressupost d’inversions sotmesa a la participació veïnal per un municipi de l’estat i la decisió dels veïns serà vinculant, és a dir, d’obligat compliment per part del govern municipal.

Per ara el consistori valora positivament la participació ciutadana i assegura que el perfil dels veïns que han votat és heterogeni. A més, l’Ajuntament celebra la implicació de les entitats del teixit associatiu, gràcies a les quals s’han pogut habilitar gairebé un centenar de punts de votació. Tot i això, la majoria de les persones que han participat en el procés ho han fet a través d’internet.

Precisament, el president del grup municipal del PSC, Álex Pastor, va manifestar a Ràdio Ciutat de Badalona els seus temors que el procés participatiu no arribés a tothom i que només les persones pròximes al govern votessin les propostes d’inversions plantejades.

En aquest sentit, fonts municipals asseguren que són optimistes de cara al Súper dissabte de demà passat, quan s’instal·laran punts de votació a la plaça de la Vila, davant dels centres comercials Màgic i Montigalà, al passeig de la Salut, a la plaça Trafalgar, a Sant Roc, al Mercat de Pomar i a la plaça Antoni Boada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram