Pujol (esquerra) a l’acte d’entrega del segell. Foto: Ajuntament

Tiana ja té a la butxaca el segell de Ciutat Amiga de la Infància (CAI) entregat per Unicef. L’alcaldessa, Ester Pujol, va recollir dimarts el reconeixement en una cerimònia celebrada a Santander, durant la qual també van rebre el segell Girona, Tarragona, Figueres i Rubí. A més, Mollerussa -que ja havia estat reconeguda amb anterioritat- ha estat renovada com a CAI amb menció d’excel·lència. “És un reconeixement a la feina feta”, explica Pujol, que promet treballar per mantenir els compromisos actuals en matèria de participació dels infants i assumir-ne de nous.

NOU PLA D’INFÀNCIA
Pujol va recollir el segell tot just una setmana després que el Ple municipal aprovés el Pla Local d’Infància i Adolescència a Tiana (PLIAT), que estableix diversos eixos a través dels quals treballar per la participació d’infants i adolescents, així com per la seva inclusió.

Entre altres aspectes, el PLIAT preveu doanr suport a les famílies per garantir el dret a l’educació dels infants, lluitar contra l’exclusió social, ampliar l’oferta de programes educatius, socials i econòmics, dissenyar itineraris educatius específics, millorar els recursos per a l’alumnat amb necessitats educatives especials i elaborar programes de detecció i prevenció del maltractament infantil.

D’altra banda, el PLIAT anuncia un procés participatiu amb representants polítics per dissenyar les estratègies municipals en polítiques d’infància.

En aquest sentit, Junts per Tiana (JxT) va er l’únic grup que va votar en contra del pla. “No és un pla, és una diagnosi i una declaració d’intencions”, diu el seu portaveu, Isaac Salvatierra, que valora positivament l’obtenciód el segell CAI però creu que l’Ajuntament ha volgut córrer massa. “Unicef requereix que els municipis tinguin un pla i s’ha fet de forma exprés sense passar per totes les àrees del consistori tot i que es presenta com a transversal”, diu. JxT lamenta que no s’hagi seguit l’exemple del pla local de prevenció de residus. “S’ha fet molt bona feina i hem tardat deu anys en rebre el premi europeu, però no passa res”, conclou Salvatierra.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram