Les actuacions de Morales han estat vitals per al club. Foto: CFB

El Badalona té, en la parcel·la esportiva, motius per somriure sobre la gespa. L’equip de Manolo González encadena 16 jornades de lliga sense perdre (les 14 d’aquesta temporada més les dues del curs anterior) o el que és el mateix, 188 dies invicte. A tot l’estat només el Real Madrid o la Cultural Leonesa poden presumir, a aquesta alçada del curs, de presentar uns números similars.

Bona part d’aquesta ratxa es deu a les actuacions del porter José Miguel Morales, que complirà 40 anys en poc més d’un mes, però que continua sent una assegurança sota pals. El barceloní ha aconseguit deixar la seva porteria imbatuda en vuit dels primers 14 partits del curs (Lleida, Hospi, Prat, Atlètic Saguntí, Hèrcules, Atlètic Balears, Mallorca B i Gavà) i és un dels puntals defensius del conjunt escapulat.

EL MINI TORNA A CAURE
El Badalona s’ha acostumat a guanyar al Mini. Si el curs passat els escapulats van derrotar el Barça B amb un gol de Grasa, dissabte passat l’equip va repetir victòria a casa del Barça B (1-3), un resultat que col·loca l’equip en posició de play-off per primer cop.

L’equip va fer-se la foto protocol·lària amb una samarreta on es llegia “Ajuntament respecte a 113 anys”, per reivindicar la seva postura en el conflicte amb el consistori, però quan la pilota va començar a rodar, l’equip va tornar a mostrar la seva cara més fiable. El filial blaugrana va gaudir de les primeres ocasions del matx, però Morales va evitar els gols de Fali, Romera i Cardona. En canvi el Badalona va ser molt més contundent; passaven quatre minuts de la mitja hora de joc quan l’equip va dibuixar una contra letal i Moha va assistir Agudo, que va batre José Suárez. El gol va donar ales al Badalona, que cinc minuts va tornar a veure porteria, amb una jugada individual de Moha, que després d’una jugada individual des de la banda esquerra va etzibar un xut ras que es va colar pel primer pal.

Lluny d’intentar conservar el resultat, els badalonins van sentenciar el matx amb un gol de Toni Lao, que va connectar un cop de cap sol al segon pal al minut 56. Els de Gerard López van retallar distàncies quan faltaven cinc minuts per al final, però quan Pérez Peraza va declarar el final del partit, l’equip i l’afició va celebrar junts la cinquena victòria del curs.

PÓLVORA CHARRÚA
Per altra banda, abans-d’ahir es va fer oficial l’arribada, en forma de cessió pel que resta de temporada, del davanter uruguaià Agus Alonso. El punta arriba cedit per la SD Huesca de Segona divisió, tot i que en aquesta primera part del curs havia jugat al filial de l’equip aragonès, l’AD Almudévar.