Guanyem considera que Albiol podria haver comès un delicte d’odi. Foto: Arxiu

Guanyem Badalona ha instat la fiscalia especialitzada en delictes d’odi a actuar davant les declaracions del regidor del PP, Xavier García Albiol, a Twitter el 2 de novembre. L’exalcalde explicava que el dia 1 part del públic present al Camp Municipal Badalona Sud, a Sant Roc, havia intentat “linxar” un assessor del PP. “El van confondre amb el regidor de la CUP que va desacatar”, afegia Albiol en referència al segon tinent d’alcaldia, José Téllez, amb una cara somrient al final del text.

Guanyem considera aquesta piulada un atac “enormement greu” i creu que Albiol hauria comès un delicte d’incitació a l’odi. En primer lloc, la formació vol aclarir si aquest suposat linxament es va produir. “Responsables del camp han comunicat a la regidoria d’Esports que aquell dia no hi va haver cap incident d’aquestes característiques”, assegura Téllez. “Si Albiol va ser coneixedor d’un delicte, la seva obligació era denunciar-ho”, afegeix.

D’altra banda, Guanyem vol que la fiscalia actuï contra la “banalització” de la violència en què hauria incorregut Albiol. “Albiol considera aquests fets motius d’alegria i incita els seus seguidors a cometre’ls”, argumenten.

Per la seva banda, l’advocat de Guanyem, Eduardo Cáliz, considera que hi ha una base suficient per iniciar una investigació. “Albiol té una projecció pública molt important i la seva banalització no ataca només Téllez sinó tothom que tingui idees diferents”, diu.

Tant Téllez com Cáliz confien en l’obertura d’una investigació per part de la fiscalia. “Si la justícia va actuar tan ràpidament el 12 d’octubre, en un cas on hi ha violència política també ho hauria de fer”, conclou el tinent d’alcaldia.

Per la seva banda, ni Albiol ni el PP han volgut fer declaracions i han reiterat l’última piulada sobre la qüestió feta pel regidor. “Que alguns no entenguin que la piulada té tocs d’ironia és de nota i de tenir poca feina”, deia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram