Ja s’han instal·lat urnes a diferents punts de la ciutat. Foto: Ajuntament

Els veïns ja poden triar el nom de la nova moneda local de Santa Coloma. Fins al 25 de novembre podran deixar les seves propostes a les urnes instal·lades a les biblioteques, centres cívics de la ciutat i a l’ajuntament, a través del procés participatiu Cap a una moneda local, posa-li nom, impulsat pel consistori. També es podran suggerir noms a la pàgina web municipal.

La campanya acabarà el 25 de novembre i entre totes les propostes rebudes, l’Ajuntament escollirà una persona guanyadora. Aquesta rebrà un xec equivalent a 500 euros en moneda local, per gastar als comerços de la ciutat que s’han adherit fins ara a la iniciativa. Un cop triat el nom, el projecte es posarà en marxa al llarg del 2017. La moneda tindrà un format digital i el seu valor serà el mateix dels euros. l’Ajuntament ha rebut una subvenció de la Comissió Europea de 132.028 euros per tirar-la endavant.

Es podrà fer servir als comerços de la ciutat adherits a la iniciativa i el govern municipal preveu la possibilitat de pagar amb la moneda local les subvencions a comerços i entitats de la ciutat. A més, l’Ajuntament podria pagar amb aquesta moneda un màxim del 30% del salari als càrrecs electes i treballadors municipals que ho demanin. “Volem augmentar les vendes del comerç i del teixit productiu de la ciutat, fidelitzant els consumidors i obtenint efectes positius sobre l’ocupació local”, explica l’alcaldessa, Núria Parlon, que també defensa la contribució que la moneda local farà a l’hora de crear “sentiment de pertinença” a la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram