Una imatge de la Nit de les Venus al Zorrilla. Foto: Filmets

El Festival Filmets va dir adéu dissabte passat a la seva 42a edició amb una Nit de les Venus que va tornar a deixar petit un Teatre Zorrilla que es va engalanar per a la vetllada més especial de l’any. El festival internacional de curtmetratges deixa unes xifres de públic espectaculars, amb més de 15.000 espectadors que han gaudit dels curts de diversos països que han participat en el concurs. Entre ells hi havia Ennemies Intérieurs, el film francès dirigit per Sélim Azzazi que s’ha endut enguany el primer premi del certamen. La pel·lícula està ambientada en la guerra civil d’Algèria dels 90.

“L’interès a Europa pel Filmets és molt gran, ens tenen molt ben considerats”, assegura a aquesta publicació Agustí Argelich, director del festival. De fet, Argelich ha anunciat una novetat de cara a l’any vinent. I és que Alemanya serà el país convidat en la pròxima edició.

De totes maneres, Argelich posa de manifest la “bona acollida” que han tingut les sessions en el públic local. “Ha vingut gent no només de Badalona, sinó de tota l’àrea metropolitana”, afegeix el director.

ELS PREMIATS
A banda del premi per a Azzazi, el Filmets ha deixat tot un seguit de premiats en altres categories, com per exemple el premi especial del jurat, que va anar a parar a Bis Gleish, de Benjamin Wolf –EUA–. El guardó a la millora animació va ser per a Dernière Porte Au Sud, de Sacha Feiner –Bèlgica–.

El premi a la millor producció badalonina va anar a parar a La Folie, de Ricard López, mentre que els millors efectes visuals van ser de Freedom & Independence, de Bjorn Melhus –Alemanya–. En el capítol d’actors, la israeliana Miriam Zohar i Stein Winge i Jan Malmsjo, de Noruega, van ser els triomfadors.

“FESTIVAL DE FESTIVALS”
Amb la 42a edició tancada, el Filmets mira optimista cap al futur. En aquest sentit, Argelich afirma que ja tenen “desenes” de films seleccionats per a l’edició de l’any vinent i que seguiran treballant perquè el Filmets segueixi sent un “festival de festivals”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram