S’estan ultimant els treballs de restauració del tramvia. Foto: Terminus

Finalment, el tramvia restaurat que connectava Tiana i Montgat s’inaugurarà el pròxim diumenge 27 de novembre al migdia amb una festa que commemorarà el seu centenari. En un principi, des del consistori es va anunciar que la presentació oficial del monument es faria els primers dies d’aquest mes de novembre, però per un problema amb el procés de restauració s’ha optat per ajornar uns dies la inauguració. Sigui com sigui, des de l’Ajuntament recorden que el mític tramvia celebra el seu centenari durant aquest mes de novembre, per tant la data de la festa d’inauguració segueix tenint sentit.

Des del 2011 es donava per fet que durant la Festa Major d’enguany el tramvia quedaria exposat al costat de l’avinguda Isaac Albéniz, a dalt del doble revolt, però el consistori també va justificar el retard d’acord amb el procés de restauració.

L’alcaldessa, Ester Pujol, va assegurar al setembre que l’ajornament es devia també a la voluntat de voler implicar el màxim de gent possible en la inauguració. “El 16 de setembre era una data precipitada per incloure les escoles”, va explicar aleshores. Pujol també va considerar que l’ajornament faria més fàcil involucrar entitats i garantiria la participació de tots els voluntaris que han rehabilitat el vagó. “El tramvia es mereix una festa per ell sol”, va dir.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram