En total, la policia ha detingut 9 persones des del 2012. Foto: Arxiu

Badalona és la cinquena ciutat de l’estat que ha patit més detencions en operacions contra el gihadisme des del 2012, amb un total de 9. Segons dades fetes públiques recentment pel Ministeri d’Interior espanyol, la ciutat només es veu superada en aquest registre per Ceuta amb 24, Melilla amb 21, Madrid amb 20 i Barcelona amb 18. Pel que fa a Catalunya, per tant, Badalona ocupa la segona posició. A banda de Badalona, al Barcelonès Nord només Santa Coloma apareix en aquest registre amb una detenció. Pel que fa al global de Catalunya, 62 persones han estat detingudes des de 2012 per la seva presumpta vinculació amb el terrorisme gihadista, una tercera part dels 186 detinguts a l’estat espanyol.

SIS DETENCIONS EL 2015
Tot i la contundència de les dades, Badalona no ha viscut cap detenció d‘aquestes característiques des del 3 d’octubre del 2015, quan la policia espanyola va detenir a la Salut un jove de 20 anys que, segons el Ministeri d’Interior, formava part d’una xarxa que captava i adoctrinava persones per enviar-les posteriorment a l’Irak i Síria a combatre amb Daesh.

Aquesta va ser la sisena detenció registrada el 2015. Les quatre primeres es van fer de cop, l’1 d’abril a Llefià, quan la Guàrdia Civil va detenir dos germans bessons i la mare i el pare d’aquests. Segons la policia, els dos menors tenien previst viatjar fins a Síria per enrolar-se a les files del grup gihadista Harakat Xam al-Islam. Finalment, els dos germans van ingressar en un centre de menors durant sis mesos, la mare va entrar a presó sense fiança i el pare va ser posat en llibertat però investigat per col·laboració amb organització terrorista, amb l’obligació de comparèixer setmanalment davant el jutge.

La cinquena detenció va tenir lloc el 4 de juliol quan la policia espanyola va arrestar un home acusat de fer propaganda de Daesh a Internet.

En aquest context, la comunitat musulmana Al-Riduan sempre ha apostat, entre altres propostes, per la creació d’un centre cultural islàmic a la Salut. “Cal fer veure als joves que l’Islam no té res a veure amb el gihadisme”, argumenten.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram