Els verd-i-negres volen començar a reaccionar a Manresa. Foto: CJB

Passen les jornades i els caps de setmana i el Joventut no arrenca. L’equip de Diego Ocampo ha signat el pitjor inici de temporada dels 86 anys d’història de l’entitat (zero victòries en les cinc primeres jornades), de manera que el primer derbi de la lliga, que els enfrontarà contra l’ICL Manresa aquest diumenge a les 7 de la tarda al Nou Congost pren una dimensió especial.

Serà el tercer enfrontament contra els manresans en els darrers dos mesos i servirà per desempatar la sèrie d’enfrontaments directes. Durant la pretemporada, els manresans van guanyar a Sant Julià de Vilatorta (67-78), mentre que els verd-i-negres van aconseguir la victòria a Llagostera pocs dies després (87-82). Pel que fa als enfrontaments en els partits de lliga, tres dels últims quatre precedents són favorables al Joventut (88-92 al curs 2012-13, 79-84 al 2014-15 i 84-85 la temporada passada). Només a la temporada 2013-14, amb una actuació extraordinària del pivot danès Rasmus Larsen, els homes que aleshores dirigia Borja Comenge van poder derrotar la Penya.

MILLORA SENSE RECOMPENSA
El Joventut va jugar el millor partit del curs, però es va quedar sense premi diumenge passat contra el Baskonia (83-90).

Abalde, Ventura i Stutz (el rendiment del nord-americà havia estat qüestionat i contra els vitorians va jugar el seu millor partit) va ser el triangle sobre el qual es va sostenir el joc de la Penya, amb els complements de Vidal i Sàbat. Sito Alonso no va poder comptar amb una de les seves estrelles, Andrea Bargnani, però el pivot alemany Johannes Voigtmann (MVP del matx) va fer que l’absència de l’italià no es notés.

La primera meitat va ser molt igualada, amb el primer quart per als visitants, mentre que el segon va ser verd-i-negre. Els triples van començar a entrar i els dos equips van arribar al descans igualats (40-40).

Els baskonistes van amenaçar de trencar el partit, també des del triple, però la reacció badalonina va fer que els visitants només guanyessin de tres a l’inici de l’últim quart, però la sang freda i l’encert de Blazik i Shengelia van servir per desequilibrar la balança.