Acte de presentació del Festival Filmets. Foto: Filmets

El festival internacional de curtmetratges de Badalona Filmets torna amb força i demà donarà el tret de sortida a la seva 42a edició amb una cerimònia inaugural al Teatre Zorrilla que per primera vegada serà oberta a la ciutadania.

Fins al dia 30,el Zorrilla, el Teatre Blas Infante, el Centre Cultural el Carme, el Museu, les Biblioteques de la ciutat i l’Institut Francès de Barcelona seran l’escenari de les activitats programades pel festival, entre les quals destaca el concurs internacional de curtmetratges. Enguany hi participaran 232 curtmetratges de 36 països, que seran projectats en 26 sessions. Per anar fent boca, Marcianos de Marte, de Fernando Trullols, guanyador d’un premi Goya, serà la pel·lícula que obrirà oficialment el festival, una première mundial a Filmets.

Però el programa del festival va molt més enllà de les projeccions. Filmets sempre s’ha caracteritzat per la seva oferta diversificada i enguany els seus responsables han decidit agrupar totes les activitats paral·leles organitzades en el marc del festival sota l’eix Off Filmets. La iniciativa inclou diversos tallers per a tots els perfils i totes les edats. Per exemple, es faran sessions de curts per a infants de les escoles de la ciutat i una sessió masterclass d’animació a càrrec de l’estudi Headless, que ha participat en la pel·lícula de J.A Bayona Un monstre em ve a veure.

A més, Filmets també organitzarà una trobada de professionals que servirà per intercanviar experiències sobre la distribució i la producció de curtmetratges. “Més enllà de reivindicar el curt, cal treballar perquè es generi una indústria d’aquest àmbit a l’estat espanyol”, reclama el director del festival, Agustí Argelich. “Cal transmetre a directors locals i estrangers que els curts tenen més recorregut a banda dels festivals”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram