Part dels diners serviran per reurbanitzar el passeig Salzereda. Foto: Arxiu

Santa Coloma disposarà de 15 milions d’euros per tirar endavant projectes com la Pinta Verda, el Pla de Mobilitat o la remodelació del pavelló B de l’antic hospital de l’Esperit Sant. El Butlletí Oficial de l’Estat va confirmar dilluns que la ciutat rebria aquesta quantitat procedent de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Una subvenció que s’emmarca en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI).

L’Ajuntament assegura que aquests diners permetran tirar endavant projectes que ja estan dissenyats i que s’han de desenvolupar fins al 2020. Entre altres, el govern municipal avança que els 15 milions serviran per reurbanitzar el passeig Salzereda i els carrers Jacint Verdaguer i Llorenç Serra -en el marc del projecte de Pinta Verda-, per la reordenació del trànsit de vehicles i vianants prevista al Pla de Mobilitat i per desenvolupar el centre de formació ocupacional a l’antic Hospital de l’Esperit Sant. “És una mostra del treball ben fet per l’Ajuntament amb la implicació imprescindible del teixit associatiu”, ha considerat l’alcaldessa, Núria Parlon, a través d’un comunicat. “Darrere d’aquesta subvenció hi ha un projecte de ciutat sòlid que promourà millores per a la ciutadania”, afegeix.

Santa Coloma és una de les dues úniques ciutats catalanes que rebrà fons europeus, juntament amb Barcelona, tot i que gairebé trenta Ajuntaments catalans hi optaven. Tant Parlon com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han considerat en assenyalar l’impacte que tindran aquestes inversions en l’entorn del Besòs, que les dues ciutats comparteixen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram