Ciutadans i el PP es van abstenir en la votació. Foto: Twitter

Llum verda a la Pinta Verda. El Ple municipal de setembre, celebrat dilluns, va aprovar inicialment el projecte urbanístic -presentat el 2014- que preveu modificar el Pla General Metropolità en 40 punts de la ciutat. El govern defensa que el pla servirà per millorar els espais lliures de la ciutat i eliminar aquells que es considerin inadequats. A més, el pla canvia la consideració de zona verda a diferents parts del municipi i permet al consistori estalviar 50 milions d’euros en expropiacions.

La Pinta Verda s’ha aprovat després que la comissió d’Urbanisme de la Generalitat instés l’Ajuntament a introduir modificacions en 34 de les parcel·les afectades pel pla. Aquest ha estat durant els darrers mesos un dels arguments utilitzats per Som Gramenet i Gent d’Esquerres ICV-EUiA per oposar-se al pla, i de fet els dos grups hi van votar en contra dimarts, mentre que Ciutadans i el PP es van abstenir.

La plataforma en Defensa de la Serra de Marina i can am també va expressar el seu rebuig al Ple i va demanar de nou un pla participatiu per involucrar els veïns en el model urbanístic de la ciutat.

INVERSIÓ D’1,3 MILIONS
D’altra banda el Ple municipal va aprovar destinar 1,3 milions d’euros a obres de millora a diferents punts i equipaments de la ciutat. La inversió es destinarà al Centre Cívic Oliveres i l’escola bressol del mateix barri, a la renovació del clavegueram del carrer Pedró, al manteniment del clavegueram dels carrers Mallorca i Anselm Riu, i a la renovació de la xarxa l’enllumenat públic.

A més, també s’invertiran 150.000 euros en la millora energètica de les escoles de la ciutat i es posarà en marxa la reforma de l’aparcament del Mercat de Singuerlín.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram