Imatge d’arxiu de l’Institut Puig Castellar. Foto: Arxiu

La comunitat educativa colomenca ha decidit respondre a la massificació a les aules que, diu, hi ha en diversos dels centres d’infantil, primària i secundària de la ciutat. Ahir l’Assemblea Groga en defensa de l’educació pública va convocar una trobada a l’Institut Puig Castellar a la qual van assistir-hi mestres, pares, mares, sindicats, la regidora d’Educació, Mireia González, i representants de Som Gramenet i ICV-EUiA.

Precisament el Puig Castellar ha vist com aquest curs el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha col·locat un bolet -una línia suplementària a les previstes- a 1r d’ESO. Un fet que, segons l’Assemblea Groga, és només un exemple de la massificació a les aules colomenques. “Hi ha instituts que arriben a 33 i 34 alumnes per aula, quan la ràtio màxima hauria de ser de 30”, exposa Arnau Rodellar, un dels seus membres. “A més, el Ramon Berenguer i La Bastida també tenen bolets”, afegeix.

Tot plegat evidencia, segons Rodellar, que la ciutat necessita dos instituts nous. El problema, però, també és present a infantil i primària, on en alguns casos es concentren fins a 27 alumnes per aula, quan el màxim establert és 25. “És especialment greu en una ciutat amb tants centres de màxima complexitat”, assenyala Rodellar, en referència a les escoles i instituts ubicats en zones socioeconòmicament desafavorides.

Davant d’aquest escenari, l’Assemblea Groga començarà una campanya de difusió i, a més, convocarà mobilitzacions a la plaça de la Vila i a la seu del departament d’Ensenyament de la Generalitat, situada a Barcelona. A més, volen portar les seves demandes al Ple municipal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram