Des de la fundació exigeixen que el projecte es desencalli. Foto: BDN Capaç

En el pròxim Ple de dimarts s’aprovarà de ben segur una moció presentada per l’oposició que insta el govern a portar a la sessió d’octubre la proposta d’aprovació inicial del projecte dels dos Mercadona vinculats a Badalona Capaç.

Les forces de l’oposició, majoria al Ple, votaran a favor d’aquesta demanda que vol tirar endavant una actuació que el govern municipal va frenar en sec al juliol, després de les reticències que va aixecar entre veïns, comerciants, ecologistes i alguns sectors del mateix consistori. Aleshores, el govern es va imposar el 30 de setembre com a data límit per estudiar alternatives perquè la nova seu de la Fundació Badalona Capaç no anés lligada a l’arribada de dos Mercadona més a la ciutat, tal com contempla el projecte actual.

De moment, des de l’equip de govern fan una crida al diàleg. “Intentarem negociar per buscar un acord de consens”, explica el primer tinent d’alcalde Oriol Lladó. En aquest sentit, la voluntat municipal és que al Ple del mes d’octubre es pugui portar un dictamen consensuat per totes les forces que “permeti avançar” en la qüestió.

De moment, tal com es va anunciar fa unes setmanes, les dues opcions alternatives que el govern municipal té sobre la taula impliquen habilitar l’antiga fàbrica Mobba, perquè BDN Capaç s’hi instal·li, i per l’anomenat “projecte actual millorat”, que consistiria a fer modificacions puntuals de l’actual proposta per tal de reduir l’impacte que el nou edifici de la fundació tindria al Turó de l’Enric.

Sigui com sigui, Lladó recorda que fins al dia 30 hi ha temps per avaluar i decidir quin d’aquests dos escenaris s’acaba imposant. Pel que fa a les preferències, des del govern local no es mullen. “Les dues opcions són damunt la taula”, afirma Lladó.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram