El consistori podria declarar les proves nul·les. Foto: Arxiu

La Generalitat desempatarà les opinions sobre les proves d’accés a la Guàrdia Urbana del 2014, tal com va avançar El Punt Avui. Després que un informe del departament de Recursos Humans de l’Ajuntament considerés que no hi havia raó per declarar-les nul·les i que els serveis jurídics municipals es manifestessin a favor de fer-ho, ara el consistori ha recorregut a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, l’opinió de la qual, tot i no ser vinculant, “serà tinguda en molta consideració”, segons expliquen fonts municipals.

Sigui quin sigui el posicionament de l’administració catalana, la decisió final la prendrà l’Ajuntament, que ja ha informat del procediment obert els dotze agents que van accedir al cos a través d’aquestes proves, els grups municipals i els integrants del tribunal que van coordinar l’examen.

SOTA SOSPITA
Les proves del 2014 estan en sospita des que alguns dels aspirants van denunciar el procediment, després que sis dels potencials agents que es van presentar a les proves obtinguessin una nota molt superior a la resta. D’aquests, cinc tenien vincles amb escortes de l’aleshores alcalde, Xavier Garcia Albiol, o amb agents de la policia local.

La fiscal de Barcelona va arxivar el cas fa un any perquè, segons considerava, no es podia demostrar que aquests sis aspirants disposessin d’informació sobre les preguntes de l’examen abans de presentar-s’hi. Tot i això, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va recomanar a l’Ajuntament que declarés nul el procés.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram