Una pancarta a Morera contra Mercadona. Foto: Twitter (@barcelo_jose)

L’Associació de Veïns de Bufalà ha posat una marxa més i anuncia mobilitzacions contra l’arribada de dos Mercadona a Morera i a Congrés, vinculats al projecte de Badalona Capaç –una entitat que rebria, de retruc, un local més digne on dur a terme les seves activitats de suport a discapacitats i a les seves famílies–.

Així ho asseguren en un comunicat, on emplacen veïns, entitats i comerciants a una assemblea oberta per al pròxim dia 8 de juliol a dos quarts de nou del vespre, “per sumar forces i encetar mobilitzacions” en contra de la instal·lació de més supermercats de la marca valenciana.

En el comunicat, l’associació insta el govern municipal a “complir la promesa electoral d’aturar la implantació d’aquest Goliat comercial i especulatiu” i fa una defensa aferrissada del petit comerç del Districte III, que engloba, entre altres, els barris de Bufalà, Morera i Pomar –on l’arribada de Mercadona es dóna per feta–. “El petit comerç dóna vida als barris i al veïnat”, afegeixen.

L’escrit de protesta, però, va més enllà de l’aspecte comercial i denuncia altres qüestions, com ara el suposat perill que correria l’espai natural patrimonial i històric del Turó de l’Enric, on es vol fer un dels dos Mercadona projectats. Aquest espai, expliquen, és un dels punts geològics i naturals “més emblemàtics i vitals” de Badalona, el qual tindria una antiguitat geològica de 300 milions d’anys i una flora i fauna molt variada.

Aquest comunicat arriba una setmana després de la tensa reunió entre membres del govern municipal i veïns i botiguers per explicar el projecte de Badalona Capaç. Allà, el regidor del Districte III, Francesc Ribot, tot i que va afirmar que el model de Mercadona no els agrada, va defensar el projecte perquè, a diferència del de Pomar, aquest “sí que té un retorn social”, personalitzat en el nou local que obtindrà Badalona Capaç,

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram