Tres Xemeneies

Un moment de l’acte celebrat ahir. Foto cedida

L’Entesa per a un Gran Parc Litoral al Besòs va celebrar ahir un acte al costat de les Tres Xemeneies per fer un nou pas en la seva lluita contra el projecte de transformació urbanística d’aquesta zona. L’Entesa, que té el suport de 44 entitats, fa temps que assegura que el nou pla urbanístic que ha de permetre el futur hub audiovisual i la creació d’un nou barri és principalment un projecte especulatiu.

Així doncs, ahir aquesta plataforma veïnal va decidir fer un pas més endavant en la seva lluita i va presentar una campanya de micromecenatge, batejada amb el nom de Salvem el litoral de les Tres Xemeneies, a través de la qual vol recaptar 15.000 euros “per impulsar la via judicial contra el pla urbanístic de les Tres Xemeneies”.

Una quantitat econòmica, detallen des de l’Entesa, que ha de servir per “les despeses d’advocats, els procuradors, els informes pericials, el procés legal en primera instància judicial i per fer front als recursos d’apel·lació en les instàncies judicials superiors en cas d’apel·lació”. Cal recordar que el recurs contenció administratiu contra el projecte es va presentar al maig, a través d’Ecologistes en Acció, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Entre els principals objectius de la plataforma veïnal hi ha “revertir la construcció d’un macrobarri amb hotels en una zona inundable, aturar el procés especulatiu i que la reutilització de les Tres Xemeneies es faci de manera respectuosa amb els seus valors com a patrimoni industrial”.

Un barri “sostenible”

Per la seva banda, la Generalitat sempre ha definit el projecte amb una mirada molt diferent. El Govern assegura que les Tres Xemeneies esdevindrà un nou barri “sostenible” on prop del 80% de la superfície es destinarà a equipaments comunitaris, carrers, places i un gran parc urbà d’unes 10 hectàrees que farà d’espai de transició entre el litoral i el front edificat.

Ecologistes en Acció presenta un recurs contra el projecte urbanístic de les Tres Xemeneies
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram