Castellví (centre) durant la presentació de la mostra. Foto: Fondo Comerç

Plàtan per cuinar, pitahaya de polpa vermella, esponja vegetal asiàtica o llentilla. Aquests són alguns dels nous noms catalans que ha incorporat el glossari del TERMCAT per referir-se a productes gastronòmics de diferents orígens que s’han convertit en típics al barri del Fondo, un ecosistema on conflueixen desenes de llengües i que tornarà a ser l’escenari del Sabors del món, la tradicional mostra de cuina internacional que organitza Fondo Comerç.

L’esdeveniment, que tindrà lloc diumenge amb la plaça del Rellotge com a epicentre, va ser presentat dilluns en un acte on van assistir representants dels comerciants, del consistori i del Centre de Normalització Lingüística. Allà es va anunciar que enguany hi haurà productes de països com la Xina, Perú, Pakistan, Marroc, República Dominicana, Mèxic, Argentina, Armènia, Itàlia, Estats Units i plats típics catalans, gallecs i castellans.

La presidenta de Fondo Comerç, Maria Teresa Castellví, va destacar la “gran varietat” de creacions que es podran degustar a la mostra i va posar el Fondo com a “referent de diversitat” de productes alimentaris que “no es trobarien en un altre lloc”.

Per la seva banda, el regidor de Comerç, Pedro Cano, va assegurar que la mostra “és la clau perfecta per tancar el Santa Coloma Degusta”, les jornades que durant el mes de maig han difós l’art de la cuina i la gastronomia local. El director del Campus de l’Alimentació de la UB, Màrius Rubiralta, va fer valdre la “bona sintonia” que hi ha al barri i la seva “singularitat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram