Mañas, Lladó i Téllez durant la presentació del Pla Recupera. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament disposarà de 18 milions d’euros per invertir en la recuperació d’espais públics i equipaments de la ciutat. Es tracta de la primera fase del pla d’inversions, batejada amb el nom de pla Recupera. La quantitat total que el consistori preveu tenir disponible per a inversions puja fins als 49 milions d’euros. En la segona fase d’inversions, els veïns podran decidir, com a mínim, el destí de 6 milions d’euros.

Els tinents d’alcalde Oriol Lladó, Àlex Mañas i Jose Téllez van presentar dimarts la iniciativa en un punt del barri de Sant Crist proper a la C-31. Precisament en aquesta zona hi ha previst desenvolupar una d’aquestes actuacions amb l’objectiu de “dignificar” la zona compresa entre Coll i Pujol i la Rambla de Sant Joan. D’altra banda, la major part de diners del pla Recupera aniran destinats a actuacions de reurbanització, pavimentació, clavegueram, enllumenat, semàfors i xarxa freàtica. El pla també compta amb aportacions econòmiques de la Diputació i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Després de tenir els primers contactes ahir amb l’oposició per presentar les línies generals del pla, Ciutadans i el PSC han considerat que no se’ls ha informat de les inversions amb prou temps.

REDUCCIÓ DEL DEUTE
L’Ajuntament ha fet coincidir la presentació del pla Recupera amb el tancament de l’exercici econòmic 2015, que ha conclòs amb un deute municipal de 89,7 milions d’euros, el més baix dels últims 20 anys, segons assegura l’Ajuntament.

El deute viu, que inclou el d’organismes i empreses municipals, és de 419 euros per habitant.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram