Jordi Subirana, en una imatge d’arxiu: Foto: Unió

Crisi interna al grup municipal de Convergència i Unió (CiU) a l’Ajuntament. La setmana passada Unió feia públic que el 6 de maig va sol·licitar a l’Ajuntament disposar d’un grup municipal propi al Ple. A través d’un comunicat, els democristians s’emparaven en el Reglament Orgànic Municipal. Concretament s’acullen a l’article 53.2, que recull la possibilitat de crear grups municipals propis en cas de dissolució de coalicions electorals presentades de forma conjunta.

Ara bé, Convergència s’oposa a la creació d’aquest grup propi, acollint-se a un informe de l’Advocacia de l’estat, segons el qual la federació entre Unió i Convergència encara és vigent. En aquest sentit, els convergents es neguen a dissoldre la federació pel deute que, segons asseguren, Unió manté amb ells. “Fins que no es dissolgui definitivament la federació, Unió no pot tenir grup propi a l’Ajuntament”, defensen els nacionalistes. Dit d’una altra manera, fins que el deute no se saldi, el divorci no serà efectiu.

No obstant això, Convergència no posa obstacles a la marxa del regidor democristià, Jordi Subirana. Ara bé, sempre i quan passi a ser regidor no adscrit.

Per la seva banda, Subirana assegura que Unió “no reconeix ni reconeixerà” el deute denunciat per Convergència. A més, Subirana afirma que van ser els nacionalistes qui van trencar unilateralment la federació i avança que es mantindran ferms en la voluntat de crear un grup propi.

Ara, Unió confia que els serveis jurídics donin llum verda al nou grup. Si això passa, caldrà esperar per veure si Convergència recorre la decisió.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram