Onze associacions van participar en l’assemblea. Foto: Twitter

La Federació d’Associacions de Veïns de Santa Coloma (FAVGRAM) va celebrar dissabte la seva 19a assemblea, en què van participar onze de les catorze associacions federades de la ciutat.

Una de les principals conclusions de la jornada és la voluntat de garantir l’aplicació de la llei d’emergència habitacional 24/2015, aprovada pel Parlament i que té com a objectius frenar els desnonaments i evitar casos de pobresa energètica. La FAVGRAM ha pres la decisió després que el govern espanyol en funcions del PP hagi presentat un recurs al Tribunal Constitucional per impugnar els articles de la normativa referents a la previsió de mesures de “segona oportunitat” per a les famílies endeutades, així com a la cessió obligatòria de pisos buits per part d’entitats bancàries.

NO A LA MAT
Més enllà de pressionar per garantir l’aplicació de la llei 24/2015, l’assemblea de la FAVGRAM també va reiterar la seva oposició a la línia de Molt Alta Tensió (MAT), després que Red Eléctrica Española no hagi presentat un informe d’impacte ambiental complet sobre la subestació projectada al municipi.

Ara, la FAVGRAM espera comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament. “Veurem fins on ens poden ajudar”, afirma el president de la federació, Tomàs Fernández, que tot i ser militant del PSC assegura que aquesta condició no influeix en les converses amb el govern municipal.

Un govern a qui la federació també demana la redacció d’un projecte urbanístic definitiu per al parc de Can Zam de cara al pròxim mandat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram