Foto de família del Dia del Futbol Inclusiu. Foto: Twitter

La primera edició del Dia del Futbol Inclusiu, celebrada diumenge, no ha estat flor d’un dia. Després de l’èxit de la jornada al Nou Municipal, la Fundació Esportiva Grama disposarà la temporada que ve d’un o dos equips formats per nens amb necessitats especials, tal com ha confirmat el president de l’entitat, Antonio Morales, a Línia Nord. Els equips seran de l’escola del club i estaran integrats per infants amb diversitat funcional en l’àmbit físic o intel·lectual, com ara ceguera, sordesa, mobilitat reduïda, o síndrome de Down. Una iniciativa que s’emmarca en el projecte Inclusive Football, impulsada per la Fundació Itinerarium, organitzadora del Dia del Futbol Inclusiu.

En aquest sentit, a banda de la FE Grama, Itinerarium manté converses amb nou clubs més per crear equips de les mateixes característiques. L’objectiu és que aquests equips comparteixin entrenaments un cop al mes amb la resta d’equips dels respectius clubs. Una periodicitat que Morales vol ampliar a la FE Grama. “Volem crear un vincle solidari entre els nens perquè es coneguin més. Si els aïlles, crees guetos”, argumenta el president. “Sembla fàcil però no ho és. Per exemple, cal disposar de més entrenadors”, explica per la seva banda el president d’Itinerarium, Marc Vives. “Nosaltres posarem totes les facilitats als clubs”, apunta. Un camí en el qual Itinerarium compta amb el suport del seleccionador espanyol, Vicente del Bosque i l’àrbitre de Primera Divisió, Xavier Estrada.

D’altra banda, la FE Grama proposarà a la Federació Catalana de Futbol que impulsi el projecte en la categoria de benjamins.

ÈXIT ESPORTIU
Precisament, la presència de del Bosque va servir de reclam per al Dia del Futbol Inclusiu, en què els alevins de Barça, Espanyol, FE Grama, Racing Vilassar de Mar, Pineda de Mar i Nàstic de Manresa van compartir equip amb nens amb necessitats especials. “Veure partits entre equips inclusius amb 1.000 persones a la grada i la presència de mitjans de comunicació és brutal”, confessa Vives. “Va ser una experiència única per a molts nens amb necessitats especials i les seves famílies”, afegeix.

L’èxit de la iniciativa fa que Itnierarium ja pensi en les pròximes edicions. Per començar en vol impulsar dues l’any que ve, una de les quals es celebrarà a Santa Coloma, mentre que l’altra es durà a terme a Madrid o Andalusia, per tal d’ampliar els horitzons del projecte Inclusive Football.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram