L’Ajuntament crearà una comissió per a la modificació del ROM. Foto: Arxiu

El govern municipal ha aprovat la creació d’una comissió específica per modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM), aprovat el 1995. El ROM és el document que regula l’organització i el funcionament de l’Ajuntament i els seus òrgans.

L’executiu d’Ester Pujol defensa la seva modificació a causa del “canvi de realitat” que, segons asseguren, ha experimentat el consistori en els darrers 21 anys, així com per la nova llei de transparència de la Generalitat i l’augment de grups municipals en l’actual mandat i els relleus en els rols de portaveus.

“DESCONFIANÇA MÀXIMA”
L’oposició veu amb bons ulls el canvi del ROM, però el govern municipal ha rebut crítiques per la manera com ha anunciat la voluntat d’impulsar la modificació.

Les crítiques més contundents han arribat des de Junts per Tiana, que retreu al govern haver pres la decisió en junta de govern i no a la junta de portaveus. “És per això que tenim una desconfiança màxima envers la implicació que podrem tenir els grups de l’oposició”, afirma el seu portaveu, Isaac Salvatierra, en relació al període que el govern obrirà a l’oposició per incloure modificacions al text proposat per la comissió.

Unes modificacions que, en el cas de Junts, aniran enfocades a “adaptar el reglament a l’era digital” i a la inclusió de “vies de participació ciutadana”, segons avança Salvatierra.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram