El govern va presentar el nou sistema al Centre Cívic de la Salut. Foto: Ajuntament

A partir del curs escolar següent els usuaris de les cinc escoles bressol de la ciutat pagaran les quotes mensuals en funció de la renda per càpita anual de cada nucli familiar. Un sistema conegut com a tarifació social que, segons el govern, afavoreix la inclusió. “El càlcul sobre la renda no és sempre la fórmula més equitativa però és un primer pas molt important”, considera l’alcaldessa, Dolors Sabater.

DE 10 A 197 EUROS
Per canviar el sistema de quota única, l’executiu de Sabater ha modificat l’ordenança que regula els preus públics del servei d’escola bressol i ha establert diferents escales de pagament en relació als ingressos familiars anuals dividits entre tots els seus membres. Així doncs, les famílies amb una renda per càpita superior als 16.000 euros anuals pagaran una quota de 197 euros al mes. D’altra banda, les que tinguin una renda de 8.000 i 16.000 euros en pagaran 158. A les que ingressen una renda entre 4.000 i 8.000 se’ls hi aplicarà una quota de 79 euros, mentre que els nuclis familiars amb una renda per càpita anual de 2.000 i 4.000 anuals pagaran 39 euros. Per últim, les famílies amb una renda per càpita anual de menys de 2.000 la quota serà de 20 euros. Fins ara, el preu únic de quota era de 176 euros mensuals, tot i que el sistema de beques municipals podien subvencionar fins al 55% del cost, en funció de les necessitats de cada família.

La proposta serà explicada en els pròxims dies per la regidora d’Educació, Laia Sabater, en les jornades obertes organitzades a les escoles bressol municipals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram