Una imatge del Ple celebrat ahir. Foto: Ajuntament

El Ple municipal va aprovar definitivament ahir els pressupostos de l’Ajuntament per al 2016. Després que l’1 de març l’executiu de Dolors Sabater tirés endavant l’aprovació inicial en junta de govern, ahir el govern va aprovar els comptes al Ple amb el vot a favor de CiU, PSC i els grups del govern.

D’una banda, CiU ja havia anunciat el seu suport, mentre que tot just ahir al matí el PSC també va fer públic que el seu vot seria favorable. Després de setmanes de converses amb el govern, els socialistes havien posat l’accent en la partida destinada a l’ocupació, i finalment l’impuls a tres programes propis de l’Ajuntament va permetre desencallar la situació.

Aquests plans preveuen generar 30 llocs de treball per a un projecte d’instal·lació de fibra òptica en equipaments municipals, un altre d’assessoria de consum energètic i un últim de rehabilització del parc d’habitatge.

Tots tres tenen una durada prevista de sis mesos, amb el compromís de socialistes i govern de donar-los continuïtat, i suposen augmentar en 290.000 euros la partida de foment de l’ocupació. Una quantitat que, sumada a la prevista inicialment pel govern per al cofinançament de plans d’ocupació supramunicipals i l’impuls de microcrèdits, fa créixer la partida d’ocupació fins als 872.000 euros, en uns comptes municipals de 156 milions d’euros.

D’altra banda, més enllà de donar suport als pressupostos, el PSC ha insinuat la voluntat d’entrar al govern. “És necessària l’estabilitat i el bon govern, però no només depèn de nosaltres”, va exposar dissabte el president del grup socialista, Álex Pastor.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram