L’alcaldessa, Núria Parlon, va intervenir a l’acte de dissabte. Foto: Ajuntament

L’atenció a les nenes i adolescents que han estat víctimes de violència masclista és la qüestió més prioritària per als veïns de Santa Coloma, tal com reflecteix el resultat del procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal (PAM), que es va fer públic dissabte a l’Auditori Can Roig i Torres. Concretament, el 84% de les 3.417 persones enquestades durant el procés ha qualificat de “molt important” l’atenció a aquestes víctimes a l’hora d’establir la priorització d’objectius que el govern municipal ha de tenir en compte.

D’altra banda, la segona prioritat per als enquestats és garantir condicions dignes de vida per a les persones grans o dependents, mentre que el tercer tema més prioritari és vetllar per la qualitat dels serveis públics a la ciutat. Per la seva banda, la lluita contra la violència masclista torna a aparèixer com a prioritat en cinquè lloc, en aquest cas per “reforçar les accions” per a les dones que n’han estat víctimes.

2.000 PARTICIPANTS
En l’acte celebrat dissabte l’Ajuntament va fer públic que 2.000 persones han participat en els actes presencials organitzats en el marc del procés participatiu del PAM, mentre que les aportacions recollides durant aquest procés han estat 5.142. Ara, els serveis tècnics municipals estudiaran la viabilitat econòmica de les propostes.

El següent pas serà el debat polític al Ple municipal, on s’aprovaran les principals línies de treball que el govern haurà de dur a terme des d’ara i fins que finalitzi el mandat, l’any 2019.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram