Parlon amb el president de l’AVV, Carlos García (dreta), i Jordi Mas. Foto: Ajuntament

El 58% dels blocs d’habitatges privats de Santa Coloma tenen més de 45 anys d’antiguitat, segons dades de l’Ajuntament, i el govern municipal vol liderar el seu procés de rehabilitació a través del Pla Renovem els barris. La iniciativa preveu que l’Ajuntament coordini l’actualització d’aquests immobles i el consistori assegura que els veïns podran pagar tranquil·lament les reformes executades. Dit d’una altra manera, el govern vol conduir un procés que, habitualment, resulta força feixuc a causa de la falta d’acord en les comunitats de veïns, ja sigui per l’existència de diferents punts de vista o per la impossibilitat de pagar les reformes.

El projecte s’estructura a partir d’Àrees de Conservació i Rehabilitació (ACR), la primera de les quals s’ha desenvolupat al tram del carrer Pirineus entre Bruc i Olot. Allà, diumenge els veïns i els representants institucionals van poder veure el primer edifici rehabilitat en el marc del pla.

Ara, el projecte preveu rehabilitar en menys de dos anys 32 edificis d’habitatges d’aquest carrer, de més de 40 anys d’antiguitat. “Hem de garantir que els habitatges construïts fa més de 40 anys compleixin la llei”, explica l’alcaldessa, Núria Parlon. “La rehabilitació, a més, ens ajuda a millorar el paisatge i l’autoestima dels veïns”, afegeix.

El projecte, que ja ha despertat l’interès de la Generalitat i l’Ajuntament de Madrid, inclou la garantia de la qualitat tèrmica en els edificis, per pal·liar les conseqüències de la pobresa energètica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram