Imatge del Ple celebrat dimarts. Foto: Twitter

El Ple Municipal va acordar dimarts, gairebé de forma unànime, donar suport a la declaració del Parlament de Catalunya que insta el Govern de la Generalitat a prendre les “mesures necessàries” per obrir un procés de “desconnexió democràtica, massiva, pacífica i sostinguda” amb l’estat espanyol. El text va ser aprovat pel Parlament el 9 de novembre, amb els vots de Junts per Sí i la CUP. Ara Tiana hi ha donat suport amb el vot a favor de tots els grups municipals, a excepció del PP. Fins i tot el PSC hi ha donat llum verda, malgrat que els socialistes no van donar suport a la iniciativa al Parlament.

En aquest sentit, la portaveu del grup socialista, Núria Blasco, va justificar la decisió argumentant que el PSC de Tiana “sempre donarà a qualsevol resolució del Parlament”. Tot i això, Blasco va explicitar que els socialistes no estan d’acord amb alguns dels punts de la resolució i va aprofitar per qüestionar la interpretació dels resultats de les eleccions plebiscitàries celebrades el 27 de setembre.

D’altra banda, CDC-DC, Junts per Tiana i la CUP també van votar a favor de donar suport a la resolució del Parlament. En canvi el PP va votar-hi en contra i va reivindicar la unitat de l’estat espanyol per atendre “les necessitats de tots els catalans”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram