L’Hospital fa una crida a la calma. Foto Google Maps

L’Hospital de l’Esperit Sant ha sortit al pas de les declaracions que l’alcaldessa, Núria Parlon, va fer la setmana passada sobre el servei de salut públic d’assistències de la ciutat en una carta al nou conseller de Salut, Toni Comín.

Després que la batllessa qualifiqués les llistes d’espera de l’hospital com “les més llargues de Catalunya”, la direcció del centre hospitalari ho ha negat rotundament a través d’un comunicat. Això sí, sense fer referència explícita a Parlon. La direcció afirma que, efectivament, les dades registrades el juny mostraven com les llistes d’espera no assolien els temps de garantia corresponents, però assegura que aquest fet ja s’ha corregit el desembre. Tot i que les dades que demostrarien aquest extrem encara no han estat publicades pel departament de Salut, la direcció avança que la nova realitat “refuta alarmismes, ja siguin interessats o de bona fe”.

D’altra banda, la secció sindical de CCOO també ha volgut respondre Parlon i assegura que l’alcaldessa, i la resta de grups municipals, han pecat de “precipitació” a l’hora de plantejar les seves demandes. “S’haurien hagut d’informar rigorosament abans de donar validesa absoluta a unes dades del mes de juny”, considera Ángel Gallardo, membre de la secció.

Per la seva banda, Parlon manté la seva postura i assegura que “els ciutadans estan rebent pitjors serveis sanitaris”. “L’hospital no s’ha de posar a la defensiva”, afegeix la batllessa, que elogia la tasca dels professionals del centre i anuncia que Comín li ha confirmat per vies informals que, en una data encara per determinar, visitarà la ciutat, tal com li demanava l’alcaldessa a la carta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram