El Ple aprova augmentar el pressupost per a beques menjador. Foto: Arxiu

El Ple de dimarts passat va tenir un fort vessant social, ja que es van aprovar dues mocions que feien referència a la igualtat entre els ciutadans i a la lluita contra la pobresa infantil.

Pel que fa a la moció sobre la igualtat, el text de la proposta feia referència a la situació política actual, la qual necessita “nous consensos polítics” per impulsar solucions als “greus problemes socials i econòmics” dels ciutadans. La mesura, votada per tots els grups municipals excepte Convergència –que va mostrar el seu desacord amb el punt del text on es criticaven els impagaments de la Generalitat als ajuntaments– demana suport als governs català i espanyol per lluitar contra l’atur i per unes condicions laborals “dignes”, treballar perquè “cap família estigui sense llar”–mitjançant programes d’acompanyament a famílies desnonades–, combatre la pobresa i garantir els subministraments de l’aigua, la llum i el gas, entre altres.

Per altra banda, la CUP va presentar un prec on es demana a l’Ajuntament la creació d’una taula de treball per “elaborar un full de ruta a curt, mitjà i llarg termini que permeti, des de Tiana, eradicar les desigualtats”. Seguint en la lluita contra les desigualtats, el passat Ple també va aprovar una moció –aquest cop votada per unanimitat– en contra de la pobresa infantil. D’aquesta manera, Tiana “reafirma el seu compromís per prevenir” aquest fenomen i decideix augmentar el pressupost per a les beques –no només les de menjador– adreçades als més petits.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram