Edifici carrer Granada2

Imatge d’arxiu de l’edifici amb la tanca que n’impedeix el pas. Foto: Ajuntament

Dues de les famílies afectades pel desallotjament del carrer Granada de Badalona s’han trobat amb una desagradable sorpresa quan han accedit al pis social que els ha ofert l’Ajuntament. Els pisos, provinents de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, no havien estat revisats abans de lliurar les claus als nous inquilins i no estaven en condicions per viure, segons ha admès el regidor de Protecció a les Persones, David Torrents. Els pisos tenien part del mobiliari trencat, instal·lacions en un estat deficient, plens de brutícia i en condicions insalubres. Torrents demana disculpes i afirma que el compromís és reparar les deficiències al més aviat possible perquè el pis tingui les “garanties per poder viure”.

El regidor Torrents assumeix la responsabilitat política i afirma que una situació com aquesta no es pot tornar a donar. El cas fa dues setmanes que s’arrossega i en aquest període l’Ajuntament afirma haver acompanyat els veïns, però lamenta que l’adequació de l’immoble “no s’ha fet dins el termini i en la forma escaient”.

Reaccions

El líder del PP a Badalona, Xavier Garcia Albiol, carrega contra el consistori i denuncia que està “humiliant” els veïns. Albiol compara els pisos amb habitatges ocupats o del tercer món: “És inadmissible. És vergonyós que li donin a una persona que ho necessita un pis en aquestes condicions”.

Els veïns afectats van marxar de casa el passat mes de març. Durant vuit mesos han viscut en hotels i pensions, que han anat a càrrec del consistori. Després d’un llarg procés, el passat mes de novembre es va resoldre que l’immoble del carrer Granada era irrecuperable i havia d’anar a terra.

A partir d’aquest moment, l’Ajuntament ha volgut garantir un pis social a les famílies que reunissin els requisits exigits pels serveis socials municipals. En total són quatre de cinc. A la darrera família se li ha ofert un pis de lloguer de la borsa de lloguer de l’Oficina Local d’Habitatge de Badalona, al qual ha renunciat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram