la Salut

Entrada del Centre Cívic de la Salut. Foto: Ajuntament

El Departament de Convivència i Mediació de l’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa un projecte per detectar situacions de vulnerabilitat al barri de La Salut, sobretot de joves amb perfil d’exclusió social.

Des de principis d’octubre, tècnics del consistori contacten amb entitats i veïns del barri per detectar aquest tipus de problemàtiques, com ara les relacionades amb el consum de drogues.

Anna Martínez és la directora de la Fundació Salut Alta, una de les entitats que han treballat amb el consistori en el projecte: “L’Ajuntament fa la diagnosi de la situació gràcies a la informació que entitats com la nostra els facilitem”, explica la directora de la fundació. Martínez diu que els joves del barri “estan en un entorn de poques oportunitats tant pel que fa a les sortides laborals, com a les possibilitats de lleure i oci”.

A banda dels joves, el projecte també té un vessant intergeneracional. Pretén aportar solucions als problemes relacionats amb l’ús de l’espai públic o la convivència entre cultures.

Aquest és un punt molt important per a la Fundació La Salut Alta: “És un barri molt complex, amb una població bastant envellida que sovint té una visió negativa dels hàbits dels joves”, assegura Martínez. La directora de la fundació es mostra satisfeta amb l’impuls que el consistori dona a la iniciativa: “Està bé que ho lideri el departament de mediació de l’Ajuntament, i que ho faci amb un enfocament que millori la convivència i l’empatia”, diu Martínez.

El regidor de Protecció a les Persones i Impuls Comercial, David Torrents (Junts), ha detallat a Línia Nord que l’objectiu de la iniciativa passa per “recuperar un barri que ha estat desatès durant molts anys. Volem que les entitats i els veïns del mateix barri es coneguin millor”.

El projecte, declara Torrents, s’estendrà al llarg dels anys 2023 i 2024: “Esperem que a llarg termini, en cinc o deu anys, es noti la millora en els nivells d’exclusió social i també la disminució de l’absentisme escolar”, diu Torrents. La iniciativa s’emmarca en el programa Barris i Comunitats: motors de transformació social de la Diputació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram