Estàtua Camarón

Detall de l’estàtua, que ha acabat al punt verd. Foto: Twitter (@JoseTellezBDN)

L’estàtua de José Monge Cruz, més conegut com a Camarón de la Isla, que havia de lluir a la plaça de Sant Roc de Badalona ha acabat a la deixalleria municipal, segons va avançar SER Catalunya.

L’any 2018, amb Dolors Sabater a l’alcaldia de la ciutat, el consistori va encarregar l’escultura a l’artista Susana Ruiz Blanch, però ho va fer de paraula, sense signar cap contracte.

Ruiz, que també va esculpir el mico de bronze d’Anís del Mono que es troba al Pont del Petroli, va continuar amb el projecte amb els següents governs municipals (d’Albiol, Pastor i Guijarro), però mai no es va formalitzar el contracte.

L’artista va realitzar una estàtua de mida real amb fang, per posteriorment extreure’n el motlle. Amb el motlle enllestit, es podia reproduir l’estàtua definitiva en el material que convingués. Com que cap dels equips de govern va fer el pas final, l’artista es va finançar a ella mateixa. Segons va declarar a la SER, li va costar 7.000 euros i cinc mesos de feina. El motlle descansava en una foneria de Girona que va tancar fa setmanes. Ruiz, veient que el pas del temps havia fet malbé el motlle, va renunciar i el va acabar llençant a la deixalleria de Badalona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram