Protestes pel tancament del centre islàmic de la Salut al gener. Foto: Twitter

Dissabte passat la Policia Nacional Espanyola detenia al barri de La Salut un jove de 20 anys nascut a Catalunya i d’origen magrebí que, segons el Ministeri de l’Interior, formava part d’una xarxa que captava i adoctrinava combatents estrangers per enviar-los a lluitar amb les tropes jihadistes a les zones controlades per Estat Islàmic a Síria i l’Iraq.

Aquesta és la sisena detenció en el marc d’operacions contra el terrorisme jihadista que es fa a Badalona el 2015. Les quatre primeres es van produir l’1 d’abril a Llefià, quan la Guàrdia Civil va detenir dos bessons i el pare i la mare d’aquests, abans que els dos menors viatgessin a Síria per enrolar-se a les files del grup jihadista Harakat Sham al Islam. D’altra banda, la cinquena va tenir lloc el 4 de juliol. En aquest cas, la policia espanyola va detenir un home acusat de fer propaganda de l’Estat Islàmic a través d’Internet.

“UNA CATÀSTROFE”
La reacció de la comunitat islàmica Al-Riudan no s’ha fet esperar. El seu president, Rachid Hadad, qualifica les sis detencions de “catàstrofe” i considera que l’anterior govern municipal en té part de responsabilitat. “Abans es duien a terme polítiques islamòfobes que han provocat la radicalització dels joves”, afirma. Una radicalització que, segons Hadad, es podria veure frenada si l’Ajuntament cedís un local per instal·lar-hi un centre cultural islàmic al barri de la Salut. “Cal combatre el fracàs escolar i recordar als joves que la religió no té res a veure amb la jihad”, argumenta Hadad. “El temps passa de pressa i cal actuar ja”, afegeix interpel·lant directament al consistori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram