Sabater ja s’ha reunit amb els agents en comissió. Foto: Ajuntament

El govern municipal es manté ferm en la seva voluntat de reforçar la plantilla de la Guàrdia Urbana a través de la convocatòria de places consolidades, en lloc de tornar a crear comissions de servei, de caràcter provisional. En aquest moment, a Badalona hi ha sis agents procedents de policies locals d’altres municipis que estan en comissió de serveis i des d’ara fins al desembre hauran de tornar al seu lloc de treball original. Les noves places consolidades es convocaran a partir del 2016 i podrien ser una vintena.

NOVES PLACES
Un cop es convoquin les places consolidades per al cos de policia local, els agents que finalitzen la comissió de servei abans de final d’any poden tornar a optar-hi. I és que la convocatòria preveu la creació de places de mobilitat interprofessional, a les quals es poden presentar professionals d’altres localitats. Això sí, l’alcaldessa Dolors Sabater recorda que, si aquests agents finalment s’hi presenten, ho faran en igualtat de condicions respecte a la resta d’aspirants. “Agents dels Mossos d’Esquadra o d’altres policies locals s’hi podran presentar, però no tindran preferència per sobre dels altres candidats”, avisa.

DESACORD AMB EL PP
La voluntat del govern municipal de prescindir de les comissions de servei no ha rebut el suport del PP, que reivindica la necessitat de mantenir aquestes places mentre no es convoquin les consolidades. A través d’una moció presentada al Ple, els populars demanaven a l’equip de Sabater que procedís a la pròrroga legal de les comissions de servei, ja que al seu entendre aquestes places representen una manera efectiva de disposar de més efectius a la Guàrdia Urbana de forma immediata.

En aquest sentit, l’alcaldessa afirma que legalment no és possible prorrogar les comissions de servei i insisteix en el fet que les que ara s’exhaureixen no es renovaran.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram