El concert de Mojinos Escozíos va ser multitudinari. Foto: Ajuntament

Santa Coloma de Gramenet ja ha tornat a la rutina després de la Festa Major que la ciutat ha viscut del 4 al 7 de setembre. El repic de campanes i el seguici van donar el tret de sortida a quatre dies de celebració en què s’han ofert 114 activitats lúdiques i culturals, amb concerts, exposicions, teatre, cinema a la fresca, gastronomia, esports o activitats infantils i tradicionals.

Enguany la majoria d’actes han tingut un marcat accent colomenc, ja que el 80% de les propostes de la festa comptaven amb la presència d’entitats i artistes de la ciutat. “La Festa Major és el resultat d’un any de treball, pensat per a la ciutadania”, deia l’alcaldessa Núria Parlon abans de la Festa Major. “Hem de viure-la amb responsabilitat i respecte per la ciutat”, afegia. I sembla que els dos objectius s’han complert, ja que l’Ajuntament es mostra satisfet de la participació que s’ha registrat en tots els actes i assegura que no s’ha produït cap incident remarcable al llarg dels quatre dies que ha durat la Festa Major.

ELS MOJINOS, PROTAGONISTES
La banda de rock Mojinos Escozíos ha acaparat bona part dels flaixos i atencions durant la Festa Major. És lògic, tenint en compte que el grup liderat per Miguel Ángel Rodríguez “El Sevilla” no només va protagonitzar un concert el primer dia de festa a la Plaça de la Vila, sinó que també va ser l’encarregat de dur a terme el Pregó de Festa. L’Ajuntament qualifica d’“excepcional” l’afluència de gent que es va registrar durant el concert dels Mojinos, que van compartir escenari amb Retambatú Percussió i Disco Route M8.

El consistori considera que la participació massiva és una eina integradora per als veïns de la ciutat. A més, fonts de l’Ajuntament afirmen que enguany la festa no només ha estat al servei dels colomencs i colomenques, sinó que s’ha registrat un augment de les persones de fora de Santa Coloma que han acudit a algunes de les propostes ofertes per la Festa Major. “Entenem que vénen perquè hi ha una oferta àmplia i diversa d’actes”, argumenten fons de l’Ajuntament. Lògicament, l’afluència de visitants, i fins i tot la gran participació local, han estat motivades pel fet que la immensa majoria dels actes de la festa han estat gratuïts. De fet, només l’actuació de la humorista i actriu Ana Morgade al Teatre Sagarra era de pagament.

TRIOMF DE LA GASTRONOMIA
Una altra iniciativa que, segons l’Ajuntament, ha destacat especialment al llarg dels quatre dies de Festa Major ha estat el Corre-Tapa. Enguany s’ha celebrat tant dissabte com diumenge i ha batut rècords de participació, amb la implicació de 56 bars i restaurants de la ciutat.

D’altra banda, la gastronomia colomenca també va ser present a la festa a través de la Nit de Tapes al Mercat de Singuerlín, que enguany tenia la novetat de les actuacions en directe.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram