Estanteria Can Casacuberta

Can Casacuberta roman tancada des del març de 2020. Foto: ACN

El passat divendres 10 de juny la regidora de Cultura, Anna Maria Lara, va explicar, en audiència pública, l’estat de les obres que mantenen la biblioteca Can Casacuberta tancada des del mes de març de 2020. La regidora va informar que l’empresa adjudicatària de les obres està acomplint els terminis estipulats en el procés de contractació que es va fer i que, per tant, la data d’obertura prevista per a la biblioteca es manté. És a dir, si tot va segons l’esperat, les obres de climatització finalitzaran els pròxims mesos i Can Casacuberta podrà reobrir el darrer trimestre d’aquest any.

Per la seva banda, la plataforma Can Casacuberta Oberta fa una valoració negativa del que es va dir durant l’audiència pública. Exigeixen més transparència en la comunicació del seguiment de les obres per part de l’Ajuntament, i proposen l’autogestió de l’espai com a solució. Denuncien, a banda, que el consistori no ha garantit alternatives suficients, més encara en unes dates en què bona part dels estudiants badalonins afronten els exàmens de les Proves d’Accés Universitari. Mentre no s’obri la biblioteca, reclamen a l’Ajuntament que els cedeixin les claus del centre per poder fer activitats als passadissos, ja que aquest espai no està afectat per les obres de climatització.

El nucli de Badalona del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, per la seva banda, va emetre un comunicat la setmana passada on reclamava més espais d’estudi a la ciutat, especialment en un moment com l’actual amb la selectivitat. Amb Can Casacuberta tancada, només es pot estudiar a les biblioteques de Llefià, Can Canyadó i Casagemes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram